Vakkaru Malediven

Het totale ontwerp van dit luxe 5 sterren resort op de Malediven is door het team van OT design, onder leiding van hoofddesigner Henk Janssen in Indonesië bedacht en uitgevoerd.
Het omvat de inrichting van alle watervilla's, beachvilla's, restaurants, lobby, VIP lounges op de luchthaven van Malé, een kidsclub en meerdere public areas. 

Beachvilla's

Er zijn twee typen villa's op het eiland Vakkaru: watervilla's en beachvilla's. De beachvilla's liggen direct aan het strand, aan de noordelijke kant van het eiland.
Voor de inrichting van de villa's heb ik gekozen voor een natuurlijke uitstraling met mooie materialen en zachte tinten.
Henk, designer

Watervilla's

Naast de beachvilla's zijn er ook watervilla's, gebouwd op zee en omgeven door water.
Naast alle accessoires, zijn ook alle baden door ons ontworpen en gemaakt.
Huub
Veel meubelen zijn speciaal voor Vakkaru ontworpen. Ook alle sfeerverlichting, wandafwerkingen en zelfs alle bewegwijzeringsborden en ook de logo's zijn voor dit project door ons ontworpen en door onze vakmensen in Indonesië gemaakt.
Henk Janssen, Creative Director OT design

Restaurant Isoletta

Eén van de 4 restaurants van het eiland. Restaurant Isoletta is een restaurant waar typisch Italiaanse gerechten worden geserveerd, met uitzicht op de Cabana bar en het zwembad. De inrichting is kleurrijk en sfeervol.  

Lagoon bar

De Lagoon bar, met rondom uitzicht op zee, serveert cocktails tot laat in de avond. 

Lobby

Direct bij aankomst met de boot of watervliegtuig word je ontvangen in de Lobby. Een grote imposante open ruimte met een lage houten balie en comfortabele zitgedeeltes om bij te komen van de reis.
‘Een goede balans tussen een puur 'eilandgevoel' – waarin je met je blote voeten door het zand loopt – en tegelijkertijd de uitstraling van een echt luxe hotel. Dat was de uitdaging voor onze designers bij het ontwerpen van de Lobby.’
Henk Janssen, Creative Director OT design

Al Fresco Poolside bar

De bar is imposant met de hoge krukken en de afwerking van de bar in natuurlijke materialen.  

Coconut kids club

Een bijzondere ruimte speciaal voor de kinderen. Alle volwassen meubelen zijn hier in kindermaten nagemaakt. Het resultaat is een kleurrijk geheel waar de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken.

Shop

Vlakbij de Lobby hebben we een gezellige winkel ingericht met verschillende balies, een zitgedeelte en open kledingkasten. 

Amaany Restaurant

Eén van de restaurants op Vakkaru Island is het Amaany Restaurant. Hier wordt onder andere het ontbijt geserveerd in de ochtend. Naast het grote restaurant zijn er ook nog meerdere terassen.

Presidential Suite

De Presidential suite heeft twee verdiepingen, meerdere kamers, badkamers en een groot terras met zwembad. 

Onu Restaurant

Het Onu restaurant serveert Aziatische gerechten vanuit een open keuken. Het restaurant is rondom deze keuken ingericht.

Vakku Restaurant

Het vakku restaurant serveert grill gerechten tot laat in de avond. De tafels staan direct op het strand zodat je lekker met de voeten in het zand kunt eten.